Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Nisan 2014 Perşembe

SÜRDÜRÜLEBİLİR- ÇEVRECİ- İNSAN ODAKLI YEREL YÖNETİMLER

Merhaba, 

Geçtiğimiz günler paylaştığım yazılarda "Yerel Seçimler ve Yerel Yönetimler" ile ilgili bazı analizlerde ve çözüm önerilerinde bulunmuştum. İlgili yazılara ulaşmak için ilgili linkleri kullanabilirsiniz: 

"2014 YEREL SEÇİMLERİ VE ADAY VAATLERİ' NİN ÇEVRESEL ANALİZİ"
http://enerjipostasi.com/makale_icerik_goster.aspx?makale_id=192
"2014 YEREL SEÇİMLERİ- ANALİZ VE YEREL YÖNETİMLER İÇİN BAZI ÖNERİLER"
http://tuthaber.com/tut/2014-yerel-secimleri-analiz-ve-yerel-yonetimler-icin-bazi-cevreci-degerlendirmeler

Bugüne kadar çalıştığım konular "Sürdürülebilir, Çevreci, Temiz Teknolojiler ve Uygulamalar. Bu kapsamda henüz lisans aşamasında 4 adet makalem ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış ve ulusal, uluslararası kongrelere konuşmacı olarak katılmış çağrılımış bulunmaktayım. Ulusal proje yarışmalarında ödül almış projelerim bulunmaktadır.

İlgili çalışmalara Linkedin Profilimden ulaşabilir ve ne kadar ciddi çalıştığımı görebilirsiniz. 

Bugün haftalardır sürdürdüğüm ve ilgililerine ulaşmak için çırpındığım "YEREL YÖNETİMLER VE İYİLEŞTİRME ÖNERİLERİ" çalışmamın detaylarını aktarmak istiyorum. Bu çalışmanın yayılması ve ilgililere ulaşması çok önemli. Çünkü ülkemizde yerel yönetimlerin en büyük eksiği "Sürdürülebilir Politikaların Olmaması, Proje Yürütme' de ki personel yetkinliğinin yetersiz olması, Ar- Ge, AB Hibe Proje Destekleri' nin yerel yönetimlerce hiç bilinmemesi veya hiç gündeme getirilmemesi, İnsan Odağı' nın hep ikinci planda tutulması" sonucu oluşan verimsiz politkalar ve geçici çözümlerdir. 

"Neden Yerel Yönetimler?" sorusu aklınıza gelebilir. Yerel Yönetimler ülke yönetimi için gerçekten "Çekirdek Aile" gibi, buralarda gelişim yollarını açmaya başlarsanız, ilerlemeniz ve refah seviyenizi arttırmanız o kadar kolay olacaktır. Asli amacım "Yenilenebilir- Çevre Sorumlu- Sürdürülebilir" bir belediyecilik anlayışı oluşturmak, insanlara böylece toplumsal refaha ve ekonomik sürdürülebilirliğe ulaşabileceğimizi anlatabilmek. Bu tür yaklaşımlar gün geçtikçe hızlanmakta ve bir ara emekleme aşamasında olan ülkemiz maalesef emeklemeyi de unutmuştur. Çalışmalarımın ana odağı, Kanada, ABD ve Avrupa' da (Özellikle Almanya ve İsveç) hayata geçirilen uygulamalardır. Bu uygulamalar biraz vizyon biraz da istek ile Türkiye' de yerel yönetimlerde hayata geçirilebilecektir. Bütün belediyelere bu farkındalığı yaymak ve fırsat vermelerini sağlamak amacıyla burada çırpınıyorum.

Buradan şu çağrıyı yapmak isterim ki “Bütün Türkiye’ de yazdıklarımın ulaştığı belediyeler ve adaylardan ilgilenenler ile bu yazdıklarım konusunda konuşmak, tartışmak ve ortak paydalar bularak çalışıp, insanlar için bir şeyler yapabilmenin keyfini çıkarmak istediğimi belirtmek isterim. Bu konularda çalıştım bugüne kadar ve bütün öneriler için “Ar- Ge, Proje Yönetimi konularında tecrübe sahibiyim. İmza bölümünde ki mail adresimden benimle iletişime geçebilirsiniz”

Günlük hayatta edindiğim tecrübeler bana gösteriyor ki siz ne kadar bir iş için istekli olsanız da toplumda ki "Kültürel Tıkanmışlıklar" önünüze her zaman engel olarak çıkacaktır. Bunu aşabilmek içinde aklıma gelen en iyi çözüm "Erken yaşta verilecek iş ahlakı ve yeniliği erken kavrama eğitimi" olarak görülüyor. Neyse bu da ayrı bir tartışma ve yazı konusu. Yani içine girersek kolay kolay çıkamayız. 

Çağrımın havada kalmaması ve birlikte fark, farkındalık yaratabilmek dileğiyle  tek isteğim "Bir Adım" atılması, bu adımın "Gençliğe, Yeniliğe ve İyiliğe" atılmasıdır.

Eğer bu yazıyı okuyor iseniz, lütfen farkındalık yaratmak için yayınız, paylaşınız ki bu yazı daha çok insan ulaşsın, daha fazla insan bu konulardan haberdar olsun ve farkındalık sahibi olsun. 

Benimle mail adresimden iletişime geçebilirsiniz. 

Sevgiler, Saygılar, 

Orkun TEKE
Mühendis/ Enerji Müh. YL: Ad.
İletişim: orkunteke@gmail.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder